Conservatorium

Constanca van Ojen werd op 15-jarige leeftijd toegelaten tot de vooropleiding aan het Conservatorium van Utrecht. Ze studeerde bij Willy Muller en Kyoko Hashimoto. Op haar 17de begon zij met de vakopleiding aan hetzelfde conservatorium, waar zij les kreeg van Henk Ekkel en Paolo Giacometti. Zij behaalde zowel haar Bachelor als Master diploma Klassiek Piano. Naast haar studie volgde Constanca verschillende zomercursussen en masterclasses en maakte zij deel uit van diverse ensembles.

Universiteit

Naast haar conservatoriumopleiding volgde Constanca van Ojen de Bachelor Psychologie aan de Universiteit van Utrecht, richting Kind en Jeugd. Deze rondde zij in 2010 cum laude af, met als afstudeeronderwerp de cognitieve ontwikkeling van kinderen. In 2014 voltooide zij aan de Universiteit van Leiden de Master Psychologie, met als afstudeerrichting Methoden en Statistiek.

Onderneming

Constanca van Ojen voert sinds 2008 een eigen onderneming: Constanca van Ojen, pianiste. Zij verzorgt concerten in diverse kamermuziek bezettingen en heeft een bloeiende lespraktijk opgebouwd. Daarnaast is zij mede-oprichter van Muziqu en daar als zakelijk leider en pianodocent aan verbonden. In een gedreven team geeft zij pianoles aan zeer jonge kinderen met een bijzonder plezier in muziek. Constanca van Ojen is als pianodocent lid van de EPTA.

terug naar de beginpagina

pianolessen biografie